Vljudno vabljeni na otvoritev razstave unikatnih fotografijPrimož Jakopin


Jame Planinskega polja


Vaški muzej in galerija Laze
9. maj 2004 ob 17. uri
Slika 1: posnetek z razstave - Sigasti potok v Rovu 17 slonov Najdene jame, pogled noter, Matija, september 2003, 60 x 80 cm


Razstava bo odprta do 2. junija 2004, v galeriji Nataše in Jorga Prestorja, Laze 3, ob severnem robu Planinskega polja, na pol poti med Logatcem in Rakekom. Najlažji dostop iz Ljubljane je po avtocesti Ljubljana - Postojna do izvoza Logatec, potem naprej do prvega krožišča, kjer zavijemo levo proti Rakeku. Pot nadaljujemo 7 km naprej po asfaltni cesti skozi Martinjhrib, navzgor skozi gozd do Vrha Hrvatov, potem pa navzdol do vasi Laze.

     
Slika 2 in slika 3: Dostop do galerije iz ljubljanske smeri, vir Interaktivni naravovarstveni atlas Agencije R Slovenije za okolje

Po vasi se peljemo slab kilometer do glavnega križišča, kjer sta tudi gostilna in avtobusna postaja. Tam zavijemo desno, v smeri Planine (kažipot). Spustimo se v dolino Lošč, kjer nadaljujemo lahno levo, se vzpnemo v Dolenje Laze, spet spustimo po klančku do konca vasi. Ustavimo se na križišču, kjer je desno odcep do vasi Jakovica. Galerija je v drugi hiši od križišča proti Jakovici.

Povezave:
Stran je pripravil Primož Jakopin, ki sprejema tudi pripombe. Postavljena je bila 27. aprila 2004 in nazadnje spremenjena 9. maja.

Naslov: http://www.jakopin.net/primoz/razstave/2004/laze/vabilo.html       Število obiskov: