Primož Jakopin, dnevnik posnetkov

Proslava 60-letnice Jamarskega kluba Železničar
27. marec 2015, 5 posnetkov

Slike so velike 533 krat 800 pik, na začetkih opisov so zaporedne številke izvirnih datotek s posnetki. Osebi na bližnjih posnetkih: Viktor Robič - Brko in Matej Mihajlovski.
Foto in copyright (c) Primož Jakopin 2015.


 


 
25140. Proslava je bila v dvorani gasilskega doma PGD Bizovik, nad garažo z gasilnima voziloma


 

 


 
25136. Člane društva in nekaj gostov, prvi za mizo na desni strani je Matija Potočnik, v času ustanovitve takrat še Jamarske sekcije PDŽ je bil predsednik Planinskega društva Železničar, so pričakale mize z naravnim jabolčnim sokom, slanim pecivom ter zelo okusnimi marmeladnimi in čokoladnimi žepki.


 

 


 
25137. Brko, dolgoletni član ter Matej, podpredsednik


 

 


 
25139. Dvema fotografskima projekcijama, o podvodnih podzemskih prostranstvih Jukatana (Matej Simonič) in o fotografski odpravi v dvajsetkilometrski vodni sistem Gouffre de Padirac (Peter Gedei) ter osemminutnemu filmu o vodnih živalih našega krasa, tudi z mnogo lepimi posnetki človeške ribice (Ciril Mlinar - Cic) je sledil krajši kulturni intermezzo z recitacijo pesmi, ki jo je za to priložnost zložil Brko.


 

 


 
25141. Na koncu je sledila zdravica s penino, ki se je nekaj mesecev starala v jami Ferranova buža. Na prvi mizi so tri steklenice, prva je brez grla. Z doma narejenim taborniškim nožem zelo solidne dolžine (na mizi pred njim), z natančno odmerjenim udarcem ob grlu nazgor jo je odprl Brko. Na fotografiji - udeleženci proslave, zbrani za skupinsko fotografijo, ki jo bo napravil Peter Gedei.


 

 

  Izdelava lestve v jamo Galacijevko, prvi del, 19. marec     Izdelava lestve v jamo Galacijevko, drugi del, 8. april  

Stran je pripravil Primož Jakopin, ki sprejema tudi pripombe. Postavljena je bila 29. marca 2015 in nazadnje spremenjena 7. maja.

Naslov: http://www.jakopin.net/primoz/slike/2015/PJ20150327.html